Saturday, 11 June 2011

SYSTEM DIRI - SOFTWARE REMINDER.....

Assalamualaikum kepada pembaca blog saya.... Alhamdulilah, kurniaan Allah untuk kita semua rezeki 'nyawa' utk terus hidup dan beribadat kepadanya. Semoga kita semua akan berjaya di dunia dan di akhirat... Amin.

Saya mulakan posting kali ini dengan marbahah dan selawat ke atas Junjung Besar, Nabi Muhammad SAW... semoga perjuangannya terus tersemat di dalam hati dan menjadi panduan kehidupan dan motivasi hati dan jiwa, InsyaAllah.... Amin.

Cantik komputer i-Pad di dalam gambar ni, bilalah agaknya rezeki saya? hehehe sekadar bergurau. Apa yang ada pada saya kini saya bersyukur.... fungsinya tetap sebuah teknologi maklumat dan perhubungan atau pada saya 'workstation'. Tapi fokus posting saya ialah sesuatu yang saya kira amat BERTEKNOLOGI TINGGI kata - katanya... Mari kita renungkan;
SENTIASALAH SETTING NIAT,
UPGRADE IMAN,
DOWNLOAD SABAR,
UPLOAD USAHA,
DELETE DOSA,
UPDATE DOA
TOP UP ILMU,
SUPAYA BOLEH REDEEM PAHALA BANYAK-BANYAK
(Author Unknown...BarakAllahufikum)
(Rozimah Osman.... terima kasih! ini saya dapat dalam wall Prof Dr. Muhaya)


Canggih kan kata-kata tu? Mungkin tidak pada orang yang sudah biasa dengan teknologi tetapi luarbiasa pada saya. Tak pernah terfikir ada unsur ketuhanan dan keimanan dalam ayat teknologi. Subahanallah, teknologi Allah mmg hebat. Dan saya percaya, atas izin Allah juga penulis itu berjaya menghasilkan karya yang sangat baik ini. Mungkin kepada rakan - rakan kaunselor dan guru - guru saya boleh gunakan di dalam program yang berkaitan. Kepada anak - anak pelajar saya, gunakan sebagai peringatan dan kepada semua.... sebagai peringatan santai tetapi hayati untuk kehidupan. Terima kasih Allah atas perkongsian ini.... Rahmatilah kami semua dan kuatkan kami melawan nafsu yang tidak baik dan tabahkan kami meningkatkan taqwa, Amin. InsyaAllah.
JOM TINGKATKAN TEKNOLOGI IMAN,ISLAM dan IHSAN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...